Penne all’Arrabbiata
Penne all’Arrabbiata is een heerlijk en eenvoudig pastagerecht dat je gemakkelijk kunt bereiden. Het is een klassiek Italiaans gerecht met een pittige tomatensaus. De saus wordt gemaakt van tomaten, knoflook, chili en olijfolie. Het gerecht is perfect voor iedereen die van pittig eten houdt. In dit recept deel ik een uitgebreide bereidingswijze voor Penne all’Arrabbiata, zodat je dit heerlijke gerecht thuis kunt maken en er van kunt genieten.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram penne
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chili peper, fijngehakt
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout naar smaak
  • Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Verse basilicumblaadjes, ter garnering


Stap voor stap bereiding:
  1. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de knoflook en chili toe aan de pan en bak deze kort aan tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes, oregano en zout toe aan de pan en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
  5. Giet de gekookte penne af en voeg deze toe aan de pan met saus. Meng goed zodat de saus goed combineert met de penne.
  6. Serveer de Penne all’Arrabbiata met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
  7. Geniet van je zelfgemaakte Penne all’Arrabbiata!

Penne all'Arrabbiata

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *