Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese is een klassiek Italiaans gerecht, geliefd over de hele wereld. Het is een eenvoudig, maar heerlijk recept dat iedereen kan maken. De combinatie van verse spaghetti, een smakelijke bolognesesaus en Parmezaanse kaas is simpelweg onweerstaanbaar. Dit recept is perfect voor een gezellig diner met familie en vrienden. Volg de onderstaande instructies om je eigen heerlijke Spaghetti Bolognese te maken.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngeraspt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 300 gram spaghetti
  • geraspte Parmezaanse kaas voor het serveren


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het rul tot het bruin is.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak het nog een minuut mee.
  5. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de oregano, basilicum, suiker, zout en peper.
  6. Laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur.
  7. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Giet de spaghetti af en meng het met de bolognesesaus.
  9. Serveer de Spaghetti Bolognese met geraspte Parmezaanse kaas.

Spaghetti Bolognese

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *