Pasta Carbonara
Pasta Carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat geliefd is over de hele wereld. Het is gemaakt met eenvoudige ingrediƫnten zoals spaghetti, eieren, spek, Parmezaanse kaas en zwarte peper. Deze romige en hartige pasta is perfect voor een snelle en smakelijke maaltijd. Het gerecht wordt snel bereid, dus het is geweldig voor drukke dagen of wanneer je niet veel tijd hebt om te koken. Met dit recept kan iedereen thuis genieten van een heerlijke Pasta Carbonara!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 250 gram spaghetti
  • 200 gram spek, in blokjes
  • 3 eieren
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak ondertussen het spek in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het knapperig is.
  3. Klop de eieren los in een grote kom en meng de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
  4. Giet de gekookte spaghetti af en voeg deze toe aan de pan met spek. Roer goed door zodat de spekvetten de pasta bedekken.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg het ei-kaasmengsel toe. Roer snel en goed door, zodat de eieren gelijkmatig over de pasta verdeeld worden en lichtjes koken door de hitte van de pasta.
  6. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  7. Serveer direct en garneer indien gewenst met extra geraspte Parmezaanse kaas.
  8. Geniet van je heerlijke Pasta Carbonara!

Pasta Carbonara

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *