Lasagne al Forno
Lasagne al Forno is een klassiek Italiaans gerecht dat vaak wordt gemaakt voor speciale gelegenheden of familiebijeenkomsten. Deze heerlijke ovenschotel bestaat uit laagjes lasagnevellen, romige bechamelsaus, gekruid gehakt en smaakvolle tomatensaus, allemaal bedekt met een laag gesmolten kaas. De lasagne wordt langzaam gebakken in de oven, waardoor de smaken goed kunnen mengen en de kaas mooi bruin en knapperig wordt. Deze lasagne is echt comfortfood op zijn best!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:2 uur
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:6


Ingredienten:
  • 500 gram lasagnevellen
  • 500 gram gehakt (rund- of half-om-half)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml tomatensaus
  • 250 ml bechamelsaus
  • 150 gram geraspte kaas (bijv. mozzarella of Parmezaanse kaas)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Breng op smaak met zout, peper, basilicum en oregano.
  4. Voeg de tomatensaus toe aan het gehaktmengsel en laat het geheel 15 minuten sudderen.
  5. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  6. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje bechamelsaus.
  7. Leg hierop een laag lasagnevellen en vervolgens een laag van het gehaktmengsel.
  8. Herhaal deze lagen totdat alle ingrediënten op zijn, eindig met een laag bechamelsaus.
  9. Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de bovenkant van de lasagne.
  10. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten tot 1 uur, of totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.
  11. Laat de lasagne even afkoelen voordat je deze in stukken snijdt en serveert.

Lasagne al Forno

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *