Rigatoni alla Norma
Rigatoni alla Norma is een heerlijk Italiaans gerecht dat afkomstig is uit de regio SiciliĆ«. Het gerecht is vernoemd naar de beroemde opera ‘Norma’ van Vincenzo Bellini. De basis van dit gerecht is rigatoni, een soort pasta die lijkt op penne maar dan groter en geribbeld. De rigatoni wordt geserveerd met een smaakvolle tomatensaus, aubergines, ricotta en basilicum. Het resultaat is een heerlijke pastamaaltijd met een verrukkelijke combinatie van smaken. Deze Rigatoni alla Norma is gemakkelijk te bereiden en perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Het gerecht is geschikt voor 4 personen.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:25 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 400 gram rigatoni pasta
  • 2 aubergines
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram ricotta
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper


Stap voor stap bereiding:
  1. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de rigatoni pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak deze glazig op middelhoog vuur.
  3. Snijd de aubergines in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak de aubergines totdat ze goudbruin en zacht zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen.
  5. Giet de rigatoni af en voeg deze toe aan de pan met de saus. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta volledig bedekt is met de saus.
  6. Verdeel de rigatoni alla Norma over de borden en verkruimel de ricotta eroverheen. Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes.
  7. Breng de rigatoni alla Norma op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de pasta direct en geniet van deze heerlijke Italiaanse klassieker!

Rigatoni alla Norma

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *