Recept voor: pasta: Tortellini al Pesto

Pasta is een van de meest geliefde gerechten ter wereld. Of het nu gaat om spaghetti, lasagne of ravioli, je kunt altijd rekenen op een smaakvolle maaltijd. Vandaag gaan we het hebben over een ander heerlijk pastagerecht: Tortellini al Pesto.

Tortellini al Pesto is een klassiek Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn eenvoudige bereiding en smaakvolle combinatie van ingrediënten. In dit recept combineren we zelfgemaakte tortellini met een smeuïge pestosaus. Het resultaat is een heerlijke en vullende maaltijd waar je vrienden en familie van zullen smullen.

Laten we beginnen met het maken van de tortellini. Je kunt ervoor kiezen om de tortellini zelf te maken of om kant-en-klare tortellini uit de supermarkt te gebruiken. Als je tijd en zin hebt, raad ik zeker aan om de tortellini zelf te maken. Het kost misschien iets meer moeite, maar het resultaat is het zeker waard.

Voor de zelfgemaakte tortellini heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 250 gram bloem
– 2 eieren
– een snufje zout
– 250 gram ricotta
– 50 gram Parmezaanse kaas
– een snufje nootmuskaat
– peper en zout naar smaak

Begin met het maken van het pastadeeg. Meng de bloem, eieren en zout in een kom en kneed het deeg tot een soepel geheel. Laat het deeg vervolgens een half uurtje rusten.

Ondertussen kun je de vulling voor de tortellini maken. Meng de ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, peper en zout in een kom. Als je wilt, kun je ook wat gehakte basilicum of peterselie toevoegen voor extra smaak.

Na het rusten van het deeg, rol je het deeg uit tot dunne lappen. Steek met behulp van een ronde uitsteekvorm kleine cirkels uit het deeg. Leg op elk rondje een theelepel van de vulling en vouw het deeg dicht tot een halve maan. Druk de randen goed aan zodat de tortellini goed sluit.

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de tortellini in ongeveer 3-5 minuten gaar. Giet de gekookte tortellini af en zet even opzij.

Nu is het tijd om de pestosaus te maken. Voor de pestosaus heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 50 gram basilicumblaadjes
– 25 gram pijnboompitten
– 25 gram Parmezaanse kaas
– 1 teentje knoflook
– 100 ml olijfolie
– peper en zout naar smaak

Doe alle ingrediënten in een blender of hakmolen en mix tot een gladde saus. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe om de gewenste dikte te bereiken.

Meng de gekookte tortellini met de pestosaus en serveer direct. Je kunt de Tortellini al Pesto eventueel garneren met wat extra Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Dit heerlijke pastagerecht zal zeker in de smaak vallen bij zowel jong als oud. De zelfgemaakte tortellini en smeuïge pestosaus zorgen voor een feestje op je bord. Serveer de Tortellini al Pesto met een frisse salade en stokbrood voor een complete maaltijd.

Geniet ervan!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *