Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Gnocchi alla Sorrentina


Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk Italiaans gerecht dat perfect is voor een gezellige avondmaaltijd. Deze pasta wordt bereid met gnocchi, een soort dumplings gemaakt van aardappeldeeg, en een heerlijke tomatensaus met mozzarella en basilicum. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de regio Sorrento, gelegen aan de kust van Zuid-Italiƫ. De combinatie van de zachte gnocchi met de smaakvolle tomatensaus en de gesmolten mozzarella maakt van Gnocchi alla Sorrentina een favoriet bij velen. Dit recept neemt ongeveer 1 uur in beslag en is geschikt voor 4 personen.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram tomatensaus
  • 200 gram mozzarella, in plakjes
  • Een handvol verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak 1-2 minuten tot het geurig is.
  4. Voeg de tomatensaus toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus sudderen gedurende 10-15 minuten.
  5. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de saus en meng goed. Haal van het vuur.
  6. Vet een ovenschaal in en schep de helft van het gnocchi-mengsel erin. Leg de plakjes mozzarella over de gnocchi en strooi er wat gehakte basilicumblaadjes overheen. Schep de rest van het gnocchi-mengsel er bovenop.
  7. Bak de Gnocchi alla Sorrentina in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten en licht gebruind is.
  8. Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je serveert. Garneer met extra basilicumblaadjes indien gewenst.
  9. Serveer warm en geniet van deze heerlijke Italiaanse pasta!

Gnocchi alla Sorrentina

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *