Recept voor: pasta – Ravioli al Burro e Salvia

Pasta, wie houdt er niet van? Het is een van de meest geliefde gerechten ter wereld en het is ook nog eens eenvoudig te bereiden. Vandaag deel ik graag met jullie een heerlijk recept voor ravioli met boter en salie, ook wel bekend als Ravioli al Burro e Salvia.

Ravioli is een Italiaanse pastasoort die gevuld is met verschillende ingrediënten zoals kaas, vlees of groenten. In dit recept gaan we voor een klassieke vulling van ricotta en spinazie. Deze combinatie zorgt voor een romige en smaakvolle ravioli, die perfect samengaat met de eenvoudige maar krachtige smaken van boter en salie.

Om te beginnen maken we het pastadeeg. Hiervoor meng je 300 gram bloem met 3 eieren en een snufje zout. Kneed het deeg goed door, totdat je een soepele en elastische bal hebt. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast, zodat het wat steviger wordt.

Voor de vulling meng je 250 gram ricotta met 150 gram gekookte en fijngehakte spinazie. Voeg een snufje zout, peper en nootmuskaat toe voor extra smaak. Roer alles goed door elkaar, totdat je een smeuïge vulling hebt.

Nu is het tijd om de ravioli te maken. Rol het pastadeeg uit tot een dunne plak en verdeel kleine hoopjes van de vulling over de helft van de deegplak. Vouw de andere helft van het deeg er overheen en druk de randen goed aan, zodat de ravioli goed gesloten is. Snijd de ravioli vervolgens los met een mes of een speciale ravioliknijper.

Breng een grote pan water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de ravioli in batches in het kokende water, totdat ze naar boven drijven. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Haal de ravioli uit het water met een schuimspaan en laat ze even uitlekken.

Terwijl de ravioli kookt, smelt je 150 gram boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg een handvol verse salieblaadjes toe en laat de boter zachtjes pruttelen, totdat de salie knapperig wordt. Haal de salie uit de pan en zet het apart. De boter heeft nu een heerlijke smaak en geur gekregen.

Serveer de ravioli op een bord en giet de gesmolten boter over de pasta. Garneer met de knapperige salieblaadjes. Voor extra smaak kun je nog wat geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

Ravioli al Burro e Salvia is een eenvoudig en smaakvol pastagerecht dat perfect is voor een gezellige avondmaaltijd. De combinatie van romige ricotta en spinazie, boter en salie zorgt voor een ware smaakexplosie. Probeer dit recept eens uit en je zult versteld staan van de heerlijke smaken die bij elkaar komen.

Geniet van je zelfgemaakte ravioli en laat het smaken! Bon appetit!

PS: Vergeet niet om het gerecht mooi op te dienen en eventueel wat verse basilicumblaadjes toe te voegen ter decoratie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *