Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Pappardelle al Cinghiale


Pappardelle al Cinghiale is een heerlijk Italiaans pastagerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden of wanneer je wat meer tijd hebt om te koken. Het gerecht combineert brede lintpasta met een smaakvolle saus gemaakt van wild zwijn (cinghiale), tomaten, rode wijn en kruiden. De saus wordt langzaam gestoofd, waardoor de smaken zich heerlijk kunnen ontwikkelen. Het resultaat is een rijke, hartige en vullende maaltijd waar je van zult genieten. Hieronder vind je het uitgebreide recept in het juiste JSON-formaat:

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:2 uur
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram pappardelle pasta
  • 500 gram wild zwijn (cinghiale), in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 ml rode wijn
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de stukjes wild zwijn bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  2. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes en rode wijn toe aan de pan. Roer goed door en voeg vervolgens de rozemarijn en tijm toe.
  4. Voeg het wild zwijn weer toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de saus ongeveer 2 uur zachtjes sudderen, of totdat het vlees zacht en mals is geworden.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Kook ondertussen de pappardelle pasta volgens de instructies op de verpakking.
  8. Giet de pasta af en meng het met de saus.
  9. Serveer de Pappardelle al Cinghiale met geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst.
  10. Geniet van deze heerlijke Italiaanse pasta!

Pappardelle al Cinghiale

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *