Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Cavatelli con Rapini e Pancetta


Cavatelli con Rapini e Pancetta is een heerlijk Italiaans pastagerecht dat snel en eenvoudig te bereiden is. Dit gerecht combineert de romige smaak van rapini (broccoli rabe) met de zoute smaak van pancetta (Italiaanse spek). Het resultaat is een heerlijke, hartige pasta met een verrukkelijke smaak.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram cavatelli pasta
  • 200 gram rapini, gewassen en in stukjes gesneden
  • 100 gram pancetta, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe. Kook de cavatelli pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, rode peper en pancetta toe en bak tot de pancetta knapperig is.
  3. Voeg de rapini toe aan de koekenpan en bak gedurende 5 minuten, of tot de rapini zacht is geworden.
  4. Giet de gekookte cavatelli af en voeg deze toe aan de koekenpan. Meng goed door elkaar totdat alle ingrediƫnten zijn gecombineerd.
  5. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Serveer de Cavatelli con Rapini e Pancetta warm en geniet van je heerlijke Italiaanse pastagerecht!

Cavatelli con Rapini e Pancetta

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *