Ravioli di Ricotta al Pomodoro


Ravioli di Ricotta al Pomodoro is een heerlijk pasta gerecht dat je in korte tijd kunt bereiden. Deze ravioli gevuld met ricotta kaas en geserveerd met een smaakvolle tomatensaus is een favoriet onder pasta liefhebbers. Het gerecht is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak. Het is perfect als hoofdgerecht voor een gezellig diner met vrienden of familie. Met dit recept kun je indruk maken op je gasten zonder uren in de keuken te staan.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 250 gram ravioli vellen
  • 200 gram ricotta kaas
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering
  • Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de ravioli vellen volgens de instructies op de verpakking. Laat de gekookte ravioli uitlekken en zet apart.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 10-15 minuten sudderen.
  4. In een aparte kom, meng de ricotta kaas met het ei. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg een vel ravioli op een snijplank en leg een theelepel van het ricotta mengsel in het midden van het vel. Leg een ander vel ravioli bovenop en druk de randen goed aan om de vulling te verzegelen. Herhaal dit proces tot alle ravioli vellen gevuld zijn.
  6. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de gevulde ravioli toe en kook ze gedurende 3-4 minuten, of tot ze naar de oppervlakte drijven.
  7. Giet de ravioli af en voeg ze toe aan de pan met tomatensaus. Meng ze voorzichtig door de saus zodat alle ravioli bedekt zijn.
  8. Serveer de Ravioli di Ricotta al Pomodoro in diepe borden, garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel geraspte Parmezaanse kaas. Geniet ervan!

Ravioli di Ricotta al Pomodoro

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *