Fettuccine con Gamberi e Zucchine


Fettuccine con Gamberi e Zucchine is een heerlijk en eenvoudig pastagerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd. Deze pasta wordt gemaakt met verse garnalen, courgette en een romige saus op basis van witte wijn en room. Het gerecht is licht en vol van smaak, waardoor het een favoriet is bij zowel volwassenen als kinderen. Je kunt dit recept gemakkelijk aanpassen door groenten toe te voegen of te vervangen naar jouw smaak. Serveer de Fettuccine con Gamberi e Zucchine met een frisse salade en een glas witte wijn voor een complete maaltijd.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram fettuccine
  • 300 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 courgettes, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 150 ml witte wijn
  • 200 ml room
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de plakjes courgette toe aan de pan en bak ze kort mee tot ze lichtbruin zijn.
  4. Voeg de garnalen toe en bak ze in 2-3 minuten gaar.
  5. Blus de pan af met de witte wijn en laat deze kort inkoken.
  6. Roer de room door het mengsel en breng het geheel aan de kook. Laat de saus nog circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Giet de gekookte fettuccine af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
  8. Breng de pasta op smaak met zout en peper en garneer met verse peterselie.
  9. Serveer de Fettuccine con Gamberi e Zucchine direct en geniet!

Fettuccine con Gamberi e Zucchine

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *