Lasagne alla Napoletana


Lasagne alla Napoletana is een heerlijk Italiaans recept dat bestaat uit verschillende lagen pastavellen, bolognesesaus, kaas en bechamelsaus. Het is een gerecht dat geliefd is bij jong en oud en perfect is voor een gezellige familieavond. Met dit recept kan je zelf een heerlijke Lasagne alla Napoletana maken die niet alleen lekker smaakt, maar er ook geweldig uitziet. Dus, als je zin hebt in een hartige en vullende maaltijd, volg dan de onderstaande instructies en geniet van deze klassieke Italiaanse lasagne.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:1 uur
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:6


Ingredienten:
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • 250 gram lasagnevellen
  • 200 gram mozzarella, geraspt
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Voor de bechamelsaus:
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Verkruimel het gehakt goed met een spatel.
  3. Voeg de gezeefde tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer goed door en laat alles ongeveer 20 minuten sudderen.
  4. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak het mengsel al roerend gedurende 2 minuten.
  5. Voeg langzaam de melk toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  7. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje bolognesesaus.
  8. Bedek de saus met lasagnevellen en verdeel hierover weer een laagje saus.
  9. Herhaal dit proces totdat alle saus en lasagnevellen op zijn. Eindig met een laagje bechamelsaus.
  10. Bestrooi de lasagne met geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
  11. Bak de lasagne ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas goudbruin is en de saus bubbelt.
  12. Laat de lasagne een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.
  13. Geniet van je zelfgemaakte Lasagne alla Napoletana!

Lasagne alla Napoletana

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *