Tortellini in Brodo


Tortellini in Brodo is een klassiek Italiaans gerecht dat perfect is voor een heerlijke maaltijd op een koude dag. Deze eenvoudige soep bevat gevulde pasta (tortellini) in een smakelijke bouillon (brodo). Het is snel en gemakkelijk te bereiden, en het resultaat is een hartige en vullende maaltijd. Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 porties.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram tortellini (vlees-, kaas- of groentevulling)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de kippenbouillon toe.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de tortellini toe. Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking.
  3. In een aparte pan verhit je een beetje olijfolie en bak je de knoflook en sjalotjes tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  4. Voeg de gebakken knoflook en sjalotjes toe aan de pan met bouillon en tortellini.
  5. Roer de Parmezaanse kaas erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de Tortellini in Brodo in kommen en garneer met verse peterselie.
  7. Geniet van deze heerlijke pasta in bouillon!

Tortellini in Brodo

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *